skip to Main Content

Forbehandling og overfladebehandling  sikrer holdbarheden

Der er ingen enkeltstående proces, som er vigtigere for holdbarheden af det pulverlakerede emne end forbehandlingen. Her er en oversigt over de forbehandlinger, vi benytter hos Metacoat. Som en del af vores kvalitetssikring rådgiver vi dig altid om hvilken forbehandling eller overfladebehandling, der egner sig bedst til dine emner, og som sikrer den bedste industrilakering. Vi laver alt fra kemisk forbehandling og sandblæsning til slyngerensning og glasblæsning af dine emner.

Kemisk forbehandling og overfladebehandling

Forbehandling med kemi dækker blandt andet over, at emnerne – alt afhængig af om det er aluminium eller stål – sendes igennem en række miljøvenlige bade som har til hensigt at affedte og rengøre emnerne. Dernæst påfører vi en kromfri overfladebehandling, så emnerne opnår en malebar overflade og bliver klar til pulverlakering. Vi tilbyder blandt andet forbehandling af stål og aluminium.

Hos Metacoat A/S er vores kemiske forbehandling en integreret og automatiseret proces, indbygget som en del af vores produktionslinier. Overfladebehandlingen har afgørende betydning for den endelige korrosionsbeskyttelse af emnets overflade.

Har du yderligere spørgsmål til forbehandling, kemisk og/eller mekanisk, er du altid velkommen til at kontakte os omkring rådgivning i forbindelse med netop din opgave.

Sandblæsning

Sandblæsning er en mekanisk operatørstyret proces, hvor et nøje findelt materiale pustes med en kontrolleret og doseret fart mod det emne, som skal renses. Hos Metacoat A/S arbejder vi hovedsagelig med blæsemidlet korund®, som har en række procesmæssige fordele, som sikrer et ensartet blæseresultat. Samtidig er materialet fra starten rent og vil dermed ikke skabe forurening af hverken emner eller omgivelser.

Vi sandblæser til renhedsgrad 2,5 (ISO 12949).

Korunden renses løbende i en vindsigte, og de blæste emner fremstår uden fremmedlegemer i overfladen. Metacoat A/S råder over et fristråle sandblæsningsudstyr, som er i stand til at bearbejde emner, som måler 7,5 x 3,0 x 3,0 meter, og vi har dermed mulighed for at foretage sandblæsning umiddelbart forud for pulvermaling af alle emner. Denne direkte kobling af blæse- og malekabine er en forudsætning for at opnå de bedste resultater ved de processer, som holder korrosionsklasse C3.

Du kan læse mere om sandblæsning lige her.

Slyngrensning / kugleblæsning

Slyngrensning er en automatiseret og mekanisk proces, hvor stålkugler slynges mod det emne, som ønskes rengjort eller som skal fremtræde med en ensartet, matteret overflade. Processen foregår i en lukket kabine.

Slyngrensning bruges som et attraktivt alternativ til sandblæsning af mindre emner, som fx

  • Cykler
  • Gasflasker
  • Mindre stålkonstruktioner

Slyngrensningsanlægget hos Metacoat A/S er et halvautomatisk anlæg, som tager emner i størrelser op til H 2.000 x Ø 1.400 mm og 1.000 kg. Anlægget kan forsynes med traditionelle stålkugler for bearbejdning af stål forud for pulverlakering samt med rustfrie stålkugler, som giver emnet en meget ensartet, fin og nærmest glasblæst overflade. Rustfrie stålkugler anvendes fortrinsvis forud for klarlakering eller til emner, hvor der stilles særlige krav til overfladen.

Glasblæsning

En manuel, operatørbetjent proces egnet til afrensning af små og mindre emner, som ikke er dimensioneret i materiale egnet til sandblæsning eller slyngrensning.

Metoden består af en proces, hvor fine korn af glas under kontrolleret og ensartet højt tryk, blæses mod overfladen, som ønskes afrenset. Processen foregår i en lukket kabine. Efter behandlingen fremstår overfladen rengjort, ru og malbar.

Flere informationer om glasblæsning og vores metoder kan du læse mere om her.

Back To Top
Search