skip to Main Content

DERFOR PULVERLAKERING

Vi er eksperter i pulverlakering og overfladebehandling af metal. Vores høje krav til kvalitet er årsagen til, at vi har markedets mest loyale kunder.

Pulverlakering giver en ensartet og slagfast overflade, som er ekstra modstandsdygtig overfor ridser.

Optimal overfladebeskyttelse mod klimapåvirkninger og korrosion, sikrer din opgave en lang levetid.

Vi pulverlakerer i alle standard RAL-farver, NCS farver, med struktur og effekt – og efter aftale i specialfarver.

Pulverlakering er skånsomt mod miljøet, fx genbruger vi op til 60% af pulveret, og så er vi miljøgodkendte.

Vi tilbyder i samarbejde med vore farveleverandører, specialfarver som er FDA fødevaregodkendte.

Pulverlakering er en tørstof behandling – fri for flygtige tilsætningsstoffer.

OBS. Vi behandler emner i STORE størrelser helt op til 750 cm i længden, 270 cm i højden og 270 cm i bredden.

Hurtig levering og høj kvalitetssikring.

Metacoat-grundlagt-1967

Metacoat A/S er en af Danmarks førende virksomheder inden for industriel overfladebehandling med pulverlak. Vi har en klar miljøpolitik og stiller høje krav til kvaliteten af de emner, der forlader vores anlæg.

Hvad er pulverlakering?

Pulverlakering er en lakering, der, i modsætning til en normal vådlakering, lakeres med pulver. Processen foregår ved, at pulveret bliver elektrostatisk opladt. Dette gør at emnet, som skal behandles, tiltrækker pulveret. Når pulveret er påført, bliver det behandlede emne opvarmet til 180 grader, så pulveret kan flyde sammen og danne en ensartet overflade. Herefter sidder pulveret fast som en hærdet lak, og emnet kan tages i brug.

Hvorfor vælge pulverlakering?

Pulverlakering har den fordel, at det kan modstå hård slitage, høje temperaturer og er modstandsdygtig over for de fleste opløsningsmidler som benzin og olier. Emnets overflade holder derfor i flere år og egner sig til emner med både indendørs og udendørs brug. Derudover er pulverlakering mere skånsomt for miljøet. Vi bruger op til 60% af pulveret igen og er desuden miljøgodkendte. Pulverlakering findes i utallige farver og kan både fås med struktur og effekt. Efter aftale kan der også laves specialfarver.

Hvilke emner kan pulverlakeres?

Vi pulverlakerer emner i stål og aluminium, og der kan være tale om både mindre beslag og store emner. Det kan eksempelvis være cykler, bygningskomponenter eller komponenter til automobilfabrikkerne. Dette er blot for at nævne nogle få, og eksemplerne er langt flere. Har man et emne i stål eller aluminium, som skal være modstandsdygtigt og samtidig bibeholde dets lakering, er pulverlakering et godt valg.

Søger du specialistrådgivning om pulverlakering?

Du er kommet til det rette sted! Vi pulverlakerer de fleste emner i stål og aluminium. Alt fra mindre beslag til store emner, som kun specialanlæg kan håndtere.

Vi har 50 års erfaring inden for industrilakering og overfladebeskyttelse. Vi rådgiver vores kunder, de opnår derved den bedste løsning, der dækker deres ønsker og behov.

Vi har stor erfaring med – men er ikke begrænset til – at løse opgaver indenfor disse områder:

 • Kabinetter og tyndpladekomponenter
 • Bygningskomponenter (altaner, trapper, reposer bærende stål mm)
 • Alu- og zinkstøbte emner (håndtag, drev, kasser og låg mm)
 • Cykler, fælge og komponenter til automobilfabrikkerne
 • Smede- og maskinopgaver
 • Produkter i metal til private

Se tilgængelige standard RAL farver

Vi dækker hele Danmark!

Har du emner i metal du gerne vil have pulverlakeret eller overfladebehandlet, så kontakt os endelig. Vi svarer gerne på spørgsmål og rådgiver om korrosionsbehandling. Vi har til huse midt i Nordsjælland mellem Hillerød og Gilleleje, men kunder fra både København, resten af Sjælland, Fyn og Jylland.
Ring på telefon (+45) 48 39 01 11.

pulverlakerede alurør

Kvalitetssikring – et af vores varemærker

Resultatet af en pulvermalet overflade afhænger af en række faktorer, som det er nødvendigt at beherske under procesforløbet. Den gode forberedelse, som fører til den høje kvalitet i længden, er mere rentabel end alternativet, hvor ingen er tilfredse og emnerne skal males om.

Pulverlakerede metaloverflader

Forskellige former for forbehandling

Ingen overfladebehandling og korrosionsbeskyttelse er bedre end den forbehandling, som går forud for den endelige pulverlakering. Først vaskes/affedtes emnerne for olie og fedt i vore automatiserede vaskeanlæg. Alt efter emne og opgave tilbyder vi dernæst forskellige typer af forbehandling, som sikrer emnet en malebar bund med optimal vedhæftning, og deraf en længere levetid og det flotteste slutresultat.

Kemisk-forbehandling

Kemisk forbehandling

Afhængig af emnets materiale (stål, aluminium) udfører vi en miljøvenlig kromfri overfladebehandling. Udover at beskytte mod korrosion sikrer den kemiske forbehandling også en god vedhæftning ved selve pulverlakeringen. Dermed forlænges levetiden på emnerne markant.

sandblæsning

Sandblæsning

En mekanisk proces, hvor sandkorn under højt tryk bliver blæst mod emnet og afrenser emnets overflade. Sandblæsning er en manuel proces udført af en operatør, hvilket har den fordel at behandlingen kan doseres og tilpasses emnet. Vi sandblæser til renhedsgrad 2,5 (ISO 12944).

Syngrensning

Slyngrensning / kugleblæsning

Det er en automatiseret, mekanisk proces, hvor små metalkugler under højt tryk slynges mod emnet. Behandlingen foregår i et lukket kammer. Ved slyngrensning opnår du en meget ensartet behandling af emnet. Metoden bliver oftest benyttet i produktion i serier.

gasblæser ikon

Glasblæsning

Glasblæsning er en mekanisk proces, hvor fine korn af glas under højt tryk bliver blæst mod emnet og afrenser overfladen. Processen er manuel og bliver udført af en operatør, og hvert emne bliver nøje tjekket, inden emnet bliver sendt afsted til pulverlakering.

Har du spørgsmål?

Vi har stort fokus på at rådgive vores kunder bedst muligt, så har du spørgsmål til hvad der er muligt, så hold dig endelig ikke tilbage. Ring til os på telefon (+45) 48 39 01 11 eller skriv en e-mail til os via kontaktformularen.

  Se privatlivspolitik.

  Metacoat A/S
  Gillelejevej 28 B, Esbønderup,
  3230 Græsted

  T: (+45) 48 39 01 11
  E: metacoat@metacoat.dk
  F: (+45) 48 39 00 31

  Back To Top
  Search